Een gezonde leefstijl

Een appel in plaats van een koek. Hardlopen in plaats van televisiekijken. En één in plaats van twee keer opscheppen. Het klinkt allemaal zo gemakkelijk, maar tijdens een drukke week of gezellig weekend val je snel terug in oude gewoontes. Wil je aan de slag met een gezonde leefstijl en heb je hulp nodig? In de gemeente Kampen kun je allerlei programma’s volgen.

Alles over een gezonde leefstijl

Sporten, maar te weinig geld?

Een schoolreisje, sporten bij een sportclub, zwemles, muziekles, een uitje of het vieren van een verjaardag. Voor sommige kinderen is dit niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders te weinig geld hebben voor de entree, contributie of benodigde spullen.

Sporten maar heb te weinig geld

Uniek sporten

Dankzij Uniek Sporten vormt een functiebeperking geen belemmering meer om in beweging te komen. Inwoners kunnen via dit platform budget voor hulpmiddelen aanvragen en vinden met een druk op de knop al het aangepaste sportaanbod in hun regio.

Alles over Uniek sporten
Blijf in de Benen logo

Blijf in de Benen

Blijf in de Benen is het beweegprogramma dat elke werkdag te zien op RTV IJsselmond. Het doel van het programma is senioren in beweging houden en te voorzien van informatie over bewegen, gezondheid, valpreventie en nog veel meer. 

Blijf in de Benen is een initiatief van Goedzorg Fysiotherapie in samenwerking met Sportservice Kampen. In 2022 zijn de afleveringen vernieuwd en alle afleveringen zijn dagelijks te zien op RTV IJsselmond om 9:30 uur en om 15:00 uur.

Bekijk hier alle afleveringen op YouTube
Buurtsportcoaches wandelen in het Groene Hart

Sportadvies op maat

In de gemeente Kampen is van alles te doen op het gebied van sport. Met zoveel aanbod kan het lastig zijn om te bepalen wat bij je past. Wil je meer weten over een sport? Heb je advies nodig? Of weet je de weg naar de verschillende aanbieders bijvoorbeeld niet goed te vinden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Hulp nodig? Klik hier

Ontmoet de coach voor inclusief/aangepast

Daphne Best

Buurtsportcoach
Loes Boetes regio coördinator aangepast sporten

Loes Boetes

Regio coördinator aangepast sporten