Een gezonde leefstijl

Een appel in plaats van een koek. Hardlopen in plaats van televisiekijken. En één in plaats van twee keer opscheppen. Het klinkt allemaal zo gemakkelijk, maar tijdens een drukke week of gezellig weekend val je snel terug in oude gewoontes. Wil je aan de slag met een gezonde leefstijl en heb je hulp nodig? In de gemeente Kampen kun je allerlei programma’s volgen.

Alles over een gezonde leefstijl

Sporten, maar te weinig geld?

Het is belangrijk dat iedereen kan sporten of mee kan doen aan activiteiten, ook als u een laag inkomen heeft. Dit is goed voor uzelf en voor de samenleving. Heeft u een laag inkomen? U kunt dan Meedoenbonnen aanvragen voor uzelf en uw inwonende kinderen van 18 jaar en ouder.

Meedoenbonnen

Uniek sporten

Dankzij Uniek Sporten vormt een functiebeperking geen belemmering meer om in beweging te komen. Inwoners kunnen via dit platform budget voor hulpmiddelen aanvragen en vinden met een druk op de knop al het aangepaste sportaanbod in hun regio.

Alles over Uniek sporten
Blijf in de Benen logo

Blijf in de Benen

Blijf in de Benen is het beweegprogramma dat elke werkdag te zien op RTV IJsselmond. Het doel van het programma is senioren in beweging houden en te voorzien van informatie over bewegen, gezondheid, valpreventie en nog veel meer. 

Blijf in de Benen is een initiatief van Goedzorg Fysiotherapie in samenwerking met Sportservice Kampen. In 2022 zijn de afleveringen vernieuwd en alle afleveringen zijn dagelijks te zien op RTV IJsselmond om 9:30 uur en om 15:00 uur.

Bekijk hier alle afleveringen op YouTube
Buurtsportcoaches sporten in openbare ruimte

Sportadvies op maat

In de gemeente Kampen is van alles te doen op het gebied van sport. Met zoveel aanbod kan het lastig zijn om te bepalen wat bij je past. Wil je meer weten over een sport? Heb je advies nodig? Of weet je de weg naar de verschillende aanbieders bijvoorbeeld niet goed te vinden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Hulp nodig? Klik hier

Ontmoet de coach voor de senioren

Daphne Best

Daphne Best

Buurtsportcoach