Logo Cool2Bfit

Cool2BFit

Als ouder wil je dat je kind lekker speelt, overal aan kan meedoen en met zelfvertrouwen in de spiegel kijkt. Een gezond gewicht draagt daaraan bij. Cool2BFit maakt het mogelijk om hier samen met je kind aan te werken. Jullie volgen een leuk programma en worden begeleid door een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Dit programma is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder met overgewicht zijn we vanuit het Kamper leefstijlakkoord aan het onderzoeken wat we deze groep jongeren kunnen bieden op het gebied van leefstijlverandering.

Meer info

Bewegen op recept

Dit programma is hét recept voor een gezonde leefstijl. Je gaat aan de slag met een gezond voedingspatroon en volgt gedurende achttien weken een beweegtraject bij sportcentrum Sonnenberch in IJsselmuiden. Meedoen kan vanaf achttien jaar. Wanneer je je aanmeldt, wordt er een passend recept voor je samengesteld.

Meer info

Gecombineerde leefstijlinterventie

Heb je overgewicht met een verhoogd risico op complicaties? Of kamp je al jaren met obesitas? Met dit programma zet je de stap naar een gezonde leefstijl. Niet door geforceerd te diëten, maar door je gedrag te veranderen. En aan de slag te gaan met thema’s als eten, bewegen, slapen en ontspannen. Daar kom je écht verder mee.

Meer info
Video automatisch afspelen in een popup
Gecombineerde Leefstijl Interventie

Schooljudo

Er gaan steeds meer kinderen en jongeren die psychische hulp nodig hebben. Niet omdat hun leven zoveel complexer is geworden, maar omdat ze minder weerbaar zijn. Vanuit het leefstijlakkoord willen we bijdragen aan het weerbaarder maken van de kinderen en jongeren in de gemeente Kampen. Dit gaan we doen door middel van het beiden van judo op school. Judo op school is een programma om aan de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen en jongeren te werken. Het draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en kan een positieve invloed geven op het groepsproces in de klas. Tijdens de lessen zullen meerdere waardes en normen centraal staan

Judo

Centering pregnacy uitbreiden

Centering Pregnancy is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Daarnaast is er ook tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend. In dit  programma is er weinig tijd voor uitgebreide voorlichting over een gezonde voeding tijdens zwangerschap en daarna. Samen met een diëtiste zijn we vanuit het Kamper Leefstijlakkoord aan het kijken of we een aparte bijeenkomst over voeding kunnen organiseren.

E-health toepassen binnen het basisonderwijs om leefstijl positief te beïnvloeden

Veel tieners weten niet wat een gezonde leefstijl betekent. Zij zijn veel bezig met digitale middelen en minder aan het bewegen. Emaat is een app die gericht is op het verbeteren van een gezonde leefstijl.
In deze app wordt aandacht besteedt aan het gezondheidsfundament. Het bestaat uit slaap, stress, bewegen, voeding, overdaad, media en een steungroep. Vanuit het Kamper Leefstijlakkoord zijn we aan het onderzoeken of we deze app kunnen integreren binnen de basisscholen.

Contactpersonen

Daphne Best

Buurtsportcoach

Hetty Timmerman

Projectcoördinator werkgroep Kamper Leefstijlakkoord

Deelnemen of meedenken in deze werkgroep?

Neem contact op met Hetty Timmerman