Wanneer heb ik recht op steun?

Sam& is er voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Je kunt als ouder een aanvraag indienen als je een uitkering ontvangt, maar ook als je bijvoorbeeld ondernemer bent en tijdelijk een laag inkomen hebt. Dit is mogelijk voor verschillende activiteiten. Denk aan een schoolreisje, sporten bij een sportclub, zwemles, muziek-, theater- of dansles, een uitje of het vieren van een verjaardag.
Ben je ouder dan 18 jaar dan kun je bij de gemeente Kampen Meedoenbonnen aanvragen voor jezelf en je inwonende kinderen.

Hoe dien ik een aanvraag in bij Sam& voor alle kinderen?

Je kunt de aanvraag zelf indienen of met hulp van een professional door wie je wordt begeleid. Sam& Overijssel zorgt achter de schermen ervoor dat jouw verzoek bij de juiste organisatie terechtkomt. Heb je een aanvraag ingediend en wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar kampen@samenvoorallekinderen.nl.

Hoe vraag ik Meedoenbonnen aan?

Om in aanmerking te komen voor de Meedoenbon mag je vermogen niet hoger zijn dan een bepaald bedrag.

Met de Meedoenbon kun je bijvoorbeeld de contributie van een vereniging of de kosten van een activiteit betalen. Je ontvangt per persoon 2 bonnen met een waarde van maximaal € 50 per persoon per kalenderjaar. Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd ontvang je 3 bonnen.

meer informatie meedoenbonnen

Intermediair worden

Kom jij tijdens je werk op school of in de wijk een situatie tegen waarbij je merkt dat ouders te weinig financiële middelen hebben om kinderen te laten sporten?

Meld je dan aan als intermediair bij Sam& voor alle kinderen. Via deze website kun je voorzieningen of bijvoorbeeld een abonnement voor meerdere kinderen uit een gezin aanvragen. Daarnaast is het ook prettig als je als intermediair het gezin blijft volgen en helpt waar nodig. Bijvoorbeeld als er een nieuw sportseizoen start of als er wellicht incidenteel meer nodig is binnen het gezin.

Informatie en aanmelden intermediair

Alle informatie over Sam& voor alle kinderen

Meer informatie