Bestuur en organisatie

Checklist Sportbestuur

De regelhulp Sportbestuur geeft je meer inzicht in de complexiteit van wetten en regels die van toepassing kunnen zijn op jouw sportvereniging en de concrete maatregelen die je als bestuurder moet nemen.

 

Klik hier om naar de checklisten te gaan

Let op! Maak eerst een account aan om de informatie in te kunnen zien.

 

Bestuurlijke vernieuwing

Er komen steeds meer nieuwe spelregels in onze samenleving. Hoe ga je als sportvereniging om met die nieuwe spelregels en pas je je aan om in de toekomst vitaal te blijven? Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar voorbeelden uit de praktijk die bestuurlijke vernieuwing hebben doorgemaakt? Ga dan naar de website van Studio Vers Bestuur, een organisatie vanuit de Provincie Overijssel, die verenigingen en stichtingen begeleidt bij het vernieuwen, leren, delen en doen.
Klik hier om naar de website te gaan

Handboek wet & regelgeving

Om clubbestuurders te helpen bij vragen op het gebied van wet- en regelgeving heeft de NOC*NSF het ‘Handboek Wet- en regelgeving’ ontwikkeld.
Klik hier voor het handboek wet & regelgeving

 

Handboek AVG – wetgeving

Dit handboek van NOC*NSF behandelt op laagdrempelige wijze de basisprincipes van het gebruik van persoonsgegevens vanuit het gegevensbeschermingsrecht.
Klik hier voor het handboek AVG - wetgeving

Veilig sportklimaat

 

Centrum Veilige Sport

Een sociaal veilige sportomgeving zou voor iedereen van zelfsprekend moeten zijn. Wat doe je als vereniging als er grensoverschrijdend gedrag en hoe kun je dit voorkomen? Bij centrum veilige sport lees je van alles over constateren, melden en preventie.

Klik hier voor meer informatie

 

Basisnormen integriteit

Dit model bestaat uit vier basiseisen, waaraan verenigingen op lokaal niveau minimaal zouden moeten voldoen om een gezonde, veilige sportomgeving te creëren

Klik hier voor meer informatie
Actiefoto van kinderen tijdens een hockeywedstrijd

Trainingen en opleidingen

Op deze site staat een overzicht van alle trainingen, cursussen en opleidingen voor bestuurders, kader en trainers/coaches van verenigingen. Wil je als vereniging deelnemen aan een cursus of training? Neem dan eerst even contact op met ons om te zien of er een financiering mogelijk is.

Bekijk hier het veelzijdige aanbod

Accommodaties

 

Verduurzaming

Wat kan duurzaamheid voor jouw vereniging betekenen?
Klik hier voor meer informatie

De tool van NOC*NSF kan gebruikt worden door eigenaren van sportaccommodaties om de mogelijkheden tot verduurzaming van de accommodatie concreet in kaart te brengen.
Klik hier om naar de tool te gaan

 

Gezonde sportomgeving

JOGG-Team Fit helpt jullie om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. De JOGG-Team Fit coaches geven kosteloos advies.
Klik hier voor meer informatie

Padel locatie Kampen

Financiën en subsidies

Subsidies

Ben je op zoek naar een subsidie voor jouw vereniging? Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Maak dan een account aan op de website van Kenniscentrum Sport en Bewegen en bekijk het overzicht.
Klik hier voor subsidiemogelijkheden

BOSA

Amateurverenigingen kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.
Klik hier voor meer informatie

Sam& voor alle kinderen

Lid zijn van een vereniging zou voor elk kind vanzelfsprekend moeten zijn. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin waar minder te besteden is. Gemeente Kampen is aangesloten bij Sam& voor alle kinderen. Dit is een samenwerkingsverband van vier goede doelen (Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur) die zich allemaal inzetten voor Nederlandse kinderen.
Klik hier voor meer informatie

Initiatievencoach

Heb jij een initiatief die te maken heeft met gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers of een inclusieve samenleving? De initiatievencoaches helpen bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies, financiële steun en fondsen.
Klik hier voor meer informatie

Frank Rooseboom verantwoordelijk voor advies en begeleiding

Advies en begeleiding

Het verenigingsleven is complex. Van regels en subsidies tot accommodatiebeheer en een positieve sportcultuur, soms krijg je het gevoel dat je een bedrijf runt. En dat allemaal in je vrije tijd. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Heb je advies of begeleiding nodig, dan kun je met onze verenigingsondersteuner Frank Rooseboom contact opnemen. Frank kan middels een intake de hulpvraag bepalen en gaat op zoek naar de juiste ondersteuning.

Bestuurdersappgroep

Sinds 2021 is er een appgroep voor bestuurders van sportverenigingen in de gemeente Kampen. In deze appgroep wordt, maximaal éen keer per week, relevant nieuws gedeeld voor sportverenigingen. Er kan niet gereageerd worden in deze groep, dus er is geen overload aan berichtjes. Je kunt je bij Frank Rooseboom aanmelden voor deze appgroep.

Intervisiebijeenkomsten

Tijdens de intervisiebijeenkomsten komen maximaal 4 of 5 bestuurders van Kamper sportverenigingen bij elkaar om samen met Frank Rooseboom hun ervaringen en kennis te delen. Vanuit Sportservice Kampen zijn deze bijeenkomsten een mooie gelegenheid om te horen wat er speelt en aan welke ondersteuning er behoefte is. De bijeenkomsten zijn in het stadhuis en duren maximaal 2 á 3 uur.

Neem contact op met Frank

Sportaanbod promoten

Heel Kampen Beweegt is hét platform waarop al het sportaanbod in de gemeente Kampen staat. Daarmee vormt het voor jou als sportaanbieder dé plek om inwoners te bereiken. Je kunt je aanbod zelf toevoegen en daarna eenvoudig up-to-date houden. Leuke extra is dat we periodiek een deel van het aanbod uitlichten in lokale media. Een kans die je niet mag missen. Snel regelen dus!

voeg sportaanbod toe
Logo in het blauw Heel Kampen Beweegt

Neem contact op met de verenigingsondersteuner

Neem contact op