Verslag visiebijeenkomst "sporten in Kampen anno 2025"


De visiebijeenkomst werd georganiseerd door Sportservice Kampen in samenwerking met de Sportraad Kampen en was bedoeld voor bestuurders op het gebied van sport, welzijn en zorg. Doelstelling van de avond was inspireren en informeren. Informeren deden we met een presentatie over de toekomst van en de trends in de sport. Elkaar inspireren deden we door met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van de sport en sportverenigingen in Nederland en in Kampen in het bijzonder. Wij kijken terug op een geslaagde avond met een mooie opkomst waarbij we zijn geïnformeerd, hebben kennisgemaakt en kennis gedeeld! Hopelijk heeft iedereen inspiratie en motivatie en ideeën opgedaan om samen de komende jaren aan vitale en sterke sportverenigingen te werken.

Een compleet verslag van de avond, incuslief foto's, kunt u hier downloaden.

Wij doen u een aanbod!

Sportservice Kampen wil graag, ook de komende 10 jaren, sportverenigingen ondersteunen bij:

  • het ontwikkelen van visie en beleid (bijvoorbeeld: prestatie of recreatie of beide?)
  • maar ook het aangaan van nieuwe samenwerkingen: (bijvoorbeeld: combinatiefunctionaris, sportparkmanager, verhuur, dagbesteding)
  • deskundigheidsbevordering (bijvoorbeeld sociale hygiëne)
  • informeren en begeleiden bij subsidieaanvragen (bijvoorbeeld Sport Impuls, innovatieregeling)

Sportservice Kampen biedt alle deelnemende organisaties een gesprek aan waarbij wij, naar aanleiding van de inspiratiebijeenkomst, samen doorpraten over de toekomst van uw organisatie. Als u met ons van gedachten wilt wisselen, dan komen we graag een keer langs bij uw bestuursvergadering. Een afspraak is snel gemaakt! U kunt hiervoor rechtstreeks met Frank Rooseboom contact opnemen.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Frank Rooseboom of Guido Vlierhuis via T. 038–3392981 of via f.rooseboom@welzijnkampen.nl