Senioren

 

Bewegen? Iets voor u!

Er is u vast vaak verteld dat bewegen goed voor u is. Dat is ook zo, want van bewegen blijf je fit. Het vermindert de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, osteoporose en diabetes. Bewegen vermindert stress, geeft u meer zelfvertrouwen en u houdt een gezonde geest. Bewegen biedt dus veel voordelen, maar hoe en waar kunt u bewegen?

Hoeveel bewegen?

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) vertelt ons dat we op minimaal 5 dagen van de week minimaal 30 minuten per dag matig intensief moeten bewegen. Matig intensief bewegen zijn inspanningen van bijvoorbeeld wandelen, stofzuigen, tuinieren of traplopen. Dit hoeven niet 30 aaneengesloten minuten te zijn, 3 maal 10 minuten is ook goed.

Om echt fit te worden en te blijven is meer inspanning nodig. Hiervoor kunt u gaan sporten. Bijna alle sporten zijn hier geschikt voor. Een kenmerk van sporten is dat uw hartslag flink omhoog gaat, u dieper gaat ademhalen en gaat zweten. Het resultaat is dat u zich fitter gaat voelen, lichamelijk en geestelijk ontspant en u komt in contact met andere mensen.

Aan de slag

Om u te helpen bij uw keuze is er een sportwijzer 55+ samengesteld. In deze sportwijzer staan alle sport- en beweegmogelijkheden voor 55+ ers in de gemeente Kampen op een rijtje. Van recreatief tot competitiesport, individueel of in groepsverband, bij een sportvereniging of het welzijnswerk. Er is veel mogelijk. Het maakt niet uit wat u kiest, maar ga aan de slag! De Sportwijzer Overijssel kunt u hier vinden: www.sportwijzeroverijssel.nl/

 

We wensen u veel beweegplezier toe!
Sportservice Kampen