Blijf in de Benen

Blijf in de Benen is het beweegprogramma dat elke werkdag te zien op RTV IJsselmond. Het doel van het programma is senioren in beweging houden en te voorzien van informatie over bewegen, gezondheid, valpreventie en nog veel meer. 

Blijf in de Benen is een initiatief van Goedzorg Fysiotherapie in samenwerking met Sportservice Kampen. In 2022 zijn de afleveringen vernieuwd en alle afleveringen zijn dagelijks te zien op RTV IJsselmond om 9:30 uur en om 15:00 uur.

Klik hier om alle afleveringen te bekijken
Blijf in de Benen logo

Uniek Sporten

Dankzij Uniek Sporten vormt een functiebeperking geen belemmering meer om in beweging te komen. Inwoners kunnen via dit platform budget voor hulpmiddelen aanvragen en vinden met een druk op de knop al het aangepaste sportaanbod in de regio. Wil je met jouw aanbod op deze website staan, meld je dan aan.

Bekijk hier het aanbod Contactpagina Uniek Sporten

Dansende kinderen

Sam& voor alle kinderen

Een schoolreisje, sporten bij een sportclub, zwemles, muziekles, een uitje of het vieren van een verjaardag. Voor sommige kinderen is dit niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders te weinig geld hebben voor de entree, contributie of benodigde spullen. Kom jij tijdens je werk op school of in de wijk zo’n situatie tegen? Meld je dan aan als intermediair bij Sam& voor alle kinderen. Via deze website kun je voorzieningen of bijvoorbeeld een abonnement voor meerdere kinderen uit een gezin aanvragen. Daarnaast is het ook prettig als je als intermediair het gezin blijft volgen en helpt waar nodig. Bijvoorbeeld als er een nieuw sportseizoen start of als er wellicht incidenteel meer nodig is binnen het gezin.
meer informatie aanmelden als intermediair Financiële steun aanvragen

Regio coördinator

Wil jij meer weten waar je met jouw functiebeperking kan sporten? Heb je behoefte aan persoonlijk sportadvies? Of misschien zoek je hulp bij het aanvragen van hulpmiddelen voor jouw sport- of beweegactiviteit? Dan kun je terecht bij Loes. Loes is regio coördinator aangepast sporten in Kampen en werkt bij Sportservice Zwolle. Zij is expert op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking en chronische aandoening. Ze werkt voor meerdere gemeenten in de regio IJsselland en kan op die manier ook over de gemeentegrenzen heen kijken als inwoners specifieke vragen hebben op het gebied van sport en bewegen.

Wil je met jouw aanbod op deze website staan, meld je dan aan.

Website Uniek Sporten
Loes Boetes Regio coördinator uniek sporten

Projecten

Veel organisaties in de gemeente Kampen zetten zich in voor inclusief sporten en bewegen. Hier delen wij een aantal lopende projecten:

  • Blijf in de Benen. Dit beweegprogramma voor senioren wordt in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 28 november 2022 elke dag te zien op RTV IJsselmond. Lees hier het nieuwbericht uit De Brug. Bekijk hier het introductiefilmpje.
  • Clinic aangepast sporten voor vakleerkrachten bewegingsonderwijs. De vakleerkrachten hebben een clinic rolstoelbasketbal en goalbal gekregen. Zij konden op deze manier ervaren hoe het is om blind te zijn of in een rolstoel te zitten. Tevens krijgen zij tips hoe dit toe te passen is in de lessen bewegingsonderwijs in het basisonderwijs.
    Bekijk hier een filmpje van deze clinic.
  • Sport- en beweegaanbod op het Ontmoetingsfestival op zaterdag 14 mei 2022. De organisatie is bezig met een projectplan voor een vervolg project.
  • Workshop Schouwen. De eerste schouw heeft plaats gevonden in Sporthal De Reeve. Ervaringsdeskundigen hebben hun bevindingen gedeeld. In de komende periode worden de sporthallen Oosterholthoeve en Cellesbroek ook geschouwd.

Voor meer informatie over deze lopende projecten kun je contact opnemen met Daphne Best.

Magazine Plussers

In samenwerking met onder andere Het Beste van Kampen heeft deze werkgroep een fantastisch magazine ontwikkeld. Dit magazine is in de week van 3 mei huis-aan-huis verspreid met aanbod op het gebied van bewegen, cultuur en gezelligheid.

Bekijk hier het magazine
Covers van het Plussers Magazine

Contactpersonen

Daphne Best

Buurtsportcoach
Loes Boetes regio coördinator aangepast sporten

Loes Boetes

Regio coördinator aangepast sporten

Deelnemen of meedenken in deze werkgroep?

Neem contact op