Sporten op school

School vormt de perfecte plek om kennis te maken met verschillende sporten. Daarom biedt Sportservice Kampen op bijna alle basisscholen in de gemeente bewegingsonderwijs. Ook worden er sportactiviteiten georganiseerd, zowel tijdens als na schooltijd. Zo komen kinderen al op jonge leeftijd in beweging én beleven ze samen een leuke tijd. Wil je als school gebruikmaken van dit aanbod? Neem contact op met Frank Rooseboom.
Neem contact op

Nijntje beweegdiploma

Waarom halen kinderen in Nederland wel een zwem-, maar geen beweegdiploma? Bewegen is belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling. En daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie in samenwerking met Nijntje het nijntje beweegdiploma ontwikkeld. Door allerlei oefeningen te doen, leren kinderen de basis van bewegen. En komen ze er spelenderwijs achter dat dit heel leuk is. Alle vakleerkrachten bij Sportservice Kampen zijn bevoegd om het nijntje neweegdiploma aan te bieden. Zij zullen in de kleutergymlessen onderdelen van het nijntje neweegdiploma aanbieden. Na schooltijd kan het diploma gehaald worden bij de plaatselijke gymnastiekvereniging. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op.

Logo nijntje beweegdiploma

ClubXtra

Kan uw kind lastig meekomen met het sporten bij een sportvereniging of in de gymles op school? Of heeft uw kind behoefte aan het krijgen van meer zelfvertrouwen? Bij ClubXtra geven we gymlessen aan kinderen van de basisschool. We gymmen in kleine groepen, niet gericht op presteren, maar op het opdoen van positieve ervaring en plezier hebben in bewegen. De lessen zijn zo ingericht dat kinderen kennismaken met bijvoorbeeld balspelen, balanceren, klimmen en tikspelen.
ClubXtra staat onder begeleiding van een ervaren en opgeleide docent bewegingsonderwijs.
In samenwerking met In Opbouw wordt deze les wekelijks op woensdag voor groep 3 en 4 en op donderdag voor groep 5 tot en met 8 aangeboden.

klik hier voor meer informatie en aanmelden

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Gezond leven lijkt eenvoudig, maar in de praktijk is het niet altijd gemakkelijk om de juiste keuzes te maken. Daarom zetten we ons samen met Stichting JOGG in voor een gezonde leefomgeving. Een omgeving waar kinderen de fiets pakken. Water drinken. Een appel snacken. Lekker buitenspelen. Met plezier sporten. En elke dag uitgerust wakker worden. Wil je als school of sportaanbieder met één van deze thema’s aan de slag? JOGG-regisseur Jenneke Bos of Esther Voet helpen je graag verder.
Neem contact op

JOGG logo Kampen

Contactpersonen

Daphne Noordman

Buurtsportcoach & Vakleerkracht
Robin Mulder

Robin Mulder

Deelnemen of meedenken in deze werkgroep?

Neem contact met Robin Mulder op