Thema’s Kamper Leefstijlakkoord

Gezonde keuze als makkelijkste keuze

Ongezonde keuzes zijn snel gemaakt. We willen bewustwording creëren. Van daaruit helpen we inwoners bij het doorbreken van patronen. En maken we van de gezonde keuze de makkelijkste keuze.

Lees hier meer over dit thema.

Werken aan fysieke en mentale gezondheid

Fysieke en mentale gezondheid gaan hand in hand. Dit vraagt om een goede samenwerking. Zo verwijzen we naar elkaars aanbod en stemmen de inhoud zoveel mogelijk op elkaar af.

Lees hier meer over dit thema.

Iedereen kan meedoen

Sporten is van grote maatschappelijke en economische waarde. Daarom willen we iedereen in beweging brengen. Ook de vele inwoners voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is.

Lees hier meer over dit thema.

 

Beweging in de openbare ruimte

Een gezonde leefomgeving is enorm belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Bewegen, sporten en spelen kan op allerlei plekken. We investeren in een gezonde en groene omgeving die toegankelijk, duurzaam, uitdagend, functioneel en veilig is voor iedereen.

Lees hier meer over het thema.

 

Vitale sportaanbieders

We zetten ons in om sportaanbieders in de gemeente te versterken. Door op verschillende vlakken ondersteuning te bieden, creëren we een positieve sportcultuur.

Lees hier meer over het thema.

 

Een leven lang bewegen

Gezond leven, lekker spelen en voldoende bewegen. We organiseren activiteiten om een goede ontwikkeling te bevorderen. Door deze activiteiten ervaren inwoners van jongs af aan hoe leuk sporten is en komen ze erachter waar een gezonde leefstijl om vraagt. Jong geleerd is oud gedaan!

Lees hier meer over het thema.

Heeft u vragen over het Kamper leefstijlakkoord?

Neem contact met ons op