JOGG in Kampen

 

Water drinken, heel gewoon
in 2016 is op alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en bij een groot aantal gastouders gestart met de DrinkWater campagne. Met de campagne wil Jongeren Op Gezond Gewicht Kampen water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk maken voor de jongste inwoners van Kampen. 

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken leggen een link tussen het drinken van zoete dranken en het ontstaan van overgewicht. JOGG Kampen wil daarom kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs de voordelen van drinkwater laten ontdekken. Water bevat immers geen calorieën, is goedkoop en (bijna) overal verkrijgbaar. Door middel van spelletjes, knutselwerkjes, proefjes en recepten met water wordt er op een speelse manier water aangeboden aan kinderen op de verschillende kinderopvanglocaties. Op dit moment worden ook basisscholen één voor één benaderd en het thema drinkwater en de jogg beweging besproken.

Like de Facebookpagina www.facebook.com/joggkampen om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, lekkere recepten en waterspelletjes.

U kunt ook meedoen, bijvoorbeeld door; 
- water naast de koffie en thee aan te bieden aan uw colleg's, klant(en) of relatie(s)
- uw leden of kinderen na een activiteit water te laten drinken
- uw leuke voorbeeld, idee of inspiratie met ons te delen via social media

Inspiratie nodig? Kijk dan op:
- www.jogg.nl/drinkwater
- www.overopdrinkwater.nl
- www.proefjes.nl/categorie/water
- www.droppiewater.nl

JOGG
Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging, waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl van de kinderen maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf. Het betreft dus een ‘community aanpak’. Meer informatie over JOGG Kampen en de Drinkwater campagne vindt u op www.jogg.nl/drinkwater

Contact
Meer weten over JOGG of wilt u een bijdrage leveren? Dat kan! Neem daarvoor contact op met Jenneke Bos, JOGG-regisseur in de gemeente Kampen via j.bos@kampen.nl of 038 - 3392984. Wilt u op de hoogte blijven van JOGG? Volg ons dan op twitter @JOGGKampen, volg ons op Facebook en schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sportservice Kampen (gebruik daarvoor de knop rechts op de homepage).