NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2016 - december 2016 

Nieuwsbrief activeren!

Wij houden u ook graag in 2017 op de hoogte van al het nieuws rondom sport, gezondheid en bewegen. Vanaf 2017 gaan we via Mailchimp onze nieuwsbrief versturen. Vanwege privacyregels en het opschonen van onze mailinglijst krijgt u hiervoor een aparte mail met uitnodiging. 

Wilt u onze nieuwsbrief blijven ontvangen? Activeer dan de uitnodiging die u op 23 januari van ons krijgt. 

 

Zwemfonds Kampen actief vanaf 1 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 is het Zwemfonds Kampen actief! Het zwemfonds biedt kinderen in de gemeente Kampen vanaf zes jaar de mogelijkheid om gegarandeerd het A en B diploma te halen. Het is belangrijk dat alle kinderen zich kunnen redden in het water en daar helpt het Zwemfonds bij! Tot nu toe was het mogelijk om via het Jeugdsportfonds een kwartaalkaart voor het A diploma aan te vragen. In de praktijk bleek dit onvoldoende om kinderen daadwerkelijk  een diploma te laten halen. Met de komst van het zwemfonds vervalt dan ook de huidige regeling om via het Jeugdsportfonds een kwartaalkaart aan te vragen.

Aanvraag indienen
Alleen een intermediair kan een aanvraag indienen bij het Zwemfonds via www.allekinderendoenmee.nl. Iemand is een intermediair als hij of zij op professionele wijze bij de opvoeding of ontwikkeling van het kind betrokken is en daarmee de thuissituatie van het kind goed kent (bijvoorbeeld een docent, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd & Gezin, een sportbuurtwerker of de huisarts). Deze werkwijze sluit aan bij die van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. 

Meer informatie

 

Huldiging Kampioenen 2016 aanmelden

Kent u een sporter die in 2016 (inter)nationaal kampioen is geworden op het hoogste sportniveau? Meld deze sporter dan aan bij de gemeente Kampen voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen. 

Sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en voor deze huldiging in aanmerking komen zijn sporters die:

  • in 2016 (inter)nationaal kampioen zijn geworden op een officieel NK, EK of WK;
  • de prestatie hebben geleverd in de hoogst mogelijke categorie, divisie of discipline binnen de sport van zijn/haar leeftijdscategorie;
  • op moment van de prestatie inwoner zijn van de gemeente Kampen.

Kent u een sporter die in aanmerking komt? Neem dan contact op met Leni van Ommen via l.vanommen@kampen.nl. Aanmelden kan tot en met zondag 15 januari 2017. 

 

Sportimuls aanvragen vanaf 9 januari

Van 9 januari tot 23 februari 2017 (14.00 uur) is het mogelijk een  Sportimpuls aan te vragen. Via www.zonmw.nl/subsidiekalender kunt u deze aanvraag indienen. 

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.

De Sportimpuls bestaat naast de ‘reguliere’ ronde ook uit de Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Heeft u vragen of kunt u ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Sportservice Kampen. 

Meer informatie

 

Cursus vertrouwenscontactpersoon (VCP) opnieuw aangeboden

De cursus Vertrouwenscontactpersonen van het NOC*NSF dit najaar was een groot succes. Daarom heeft Sportservice Kampen besloten om de cursus in januari opnieuw aan te bieden. Het NOC*NSF raadt aan dat een vertrouwenscontactpersoon tijdens de cursus wordt vergezeld door een bestuurslid. Op deze manier wordt het begrip voor de manier van werken van vertrouwenscontactpersonen binnen de sportvereniging vergroot.

Overweegt uw vereniging iemand als vertrouwenscontactpersoon aan te stellen of heeft u een vertrouwenspersoon die mee wil doen aan de cursus? Dan kunt u deze persoon, eventueel in combinatie met een bestuurlid, aanmelden bij Angela Flier (a.flier@kampen.nl). Let op! Er zijn nog maar 6 plaatsen vrij! De data voor de cursus zijn (onder voorbehoud) woensdag 25 januari, 1 en 8 februari. 

 

Maat(jes)werk in de jeugdsport

ClubExtra bestaat 25 jaar en nog altijd is er behoefte aan een specifiek sport- en beweegaanbod voor kinderen met een motorische en/of gedragsmatige achterstand. Hogeschool Windesheim, Calo en Special Heroes organiseren een congres waar vanuit verschillende perspectieven (o.a. pedagogisch, sociologisch) wordt gekeken wat er nodig is om deze kinderen te blijven stimuleren om te gaan sporten en bewegen. Een dag met boeiende sprekers en interessante workshops! 

Donderdag 26 januari van 9.30 - 16.00 uur. 

 

WeHelpenKampen.nl 

Voor het vragen, bieden en organiseren van hulp is er nu de lokale sociale marktplaats WeHelpenKampen.nl. Ontdek wie er bij jou in de buurt om hulp verlegen zit en bied je hulp aan. Of laat weten waar jij een ander graag bij helpt. WeHelpenKampen is gratis en van ons allemaal! 

Handig, je kunt ook besloten groepen aanmaken. Bijvoorbeeld voor de organisatie van een straatfeest of om alles in en rondom je team te regelen. Je kunt binnen een groep taken verdelen, hulpvragen uitzetten, een agenda beheren en via een logboek informatie uitwisselen.

Meld je aan op WeHelpenKampen.nl en doe mee! Omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is.

 

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017!

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt via Mailchimp in de periode januari/februari 2017.

 

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

 

 

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

 

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen