NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2016 - september 2016 

Jeugd in Beweging 2016 start, inschrijven nog mogelijk

Alle kinderen van het basisonderwijs kunnen zich weer inschrijven voor Jeugd in Beweging, het jaarlijkse sportkennismakingsprogramma voor de jeugd  in Kampen. Alle kinderen die na de zomervakantie op de basisschool zitten kunnen zich opgeven voor één of meerdere sporten naar keuze. De lessen vinden plaats in de periode tussen september en december. Voor een overzicht van al het aanbod of om je in te schrijven kun je kijken op www.sportpas.nl/kampen

Jeugd in Beweging is een project van Sportservice Kampen, de Kamper sportaanbieders en het basisonderwijs in Kampen. Voor meer informatie over Jeugd in Beweging kun je contact opnemen met Frank Rooseboom via f.rooseboom@welzijnkampen.nl of 038 - 331 72 32. 

 

 

GGD en Sporservice Overijssel bundelen krachten met onderzoek

Dit najaar voeren GGD IJsselland en GGD Twente een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid van volwassenen en ouderen, ook wel de gezondheidsmonitor genoemd. Het is de eerste keer dat de GGD’en dit onderzoek samen doen met Sportservice Overijssel. De integrale aanpak betekent dat er straks bredere cijfers bekend zijn op het gebied van sport, bewegen en gezondheid in Overijssel.
 
Onder het mom van ‘Samen meten is beter weten’ bundelen de organisaties hun krachten, waarbij thema’s als leefstijl en bewegen belangrijke raakvlakken zijn. Opzet is de gezondheidsmonitor voor volwassenen en ouderen van beide GGD’en uit te breiden met enkele onderzoeksvragen van Sportservice Overijssel. Denk hierbij aan vragen over welke sporten mensen doen, hoe vaak ze sporten en of ze lid zijn van een sportvereniging.

Bekijk voor meer informatie over de opzet van de gezondheidsmonitor het korte filmpje over de samenwerking.

De gezondheidsmonitor wordt uitgevoerd tussen 1 september en 15 december 2016. Resultaten zullen aan het einde van het voorjaar 2017 bekend worden. 

 

 

Subsidiemogelijkheid bij Provincie Overijssel

Provincie Overijssel heeft een subsidiergeling voor organisaties en ondernemingen uit de sectoren cultuur, natuur, zorg en sport. Dit is een subsidie voor een zogenoemd Product Markt Partner Combinatie. Dit zijn nieuwe vrijetijdseconomische producten die door samenwerkende ondernemers of organisaties uit Overijssel ontwikkeld zijn en die bijdragen aan het aantrekkelijker en sterker maken van de vrijetijdssector in Overijssel. Aanvragen kan vanaf 1 september. 

Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier. 

 

 

EU Schoolfruit- en groenteprogramma 2016 - 2017

Vanaf vandaag t/m 16 september 2016 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2016-2017. Basisscholen kunnen zich tussen 5 september 9.00 uur t/m 16 september 17.00 uur inschrijven via het formulier op www.euschoolfruit.nl. Er kunnen maximaal 2.300 basisscholen deelnemen, dus wees er op tijd bij.

Klik hier voor meer informatie, inschrijven en de voorwaarden. 

 

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt in oktober 2016

 

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

 

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen