NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2016 - juli 2016 

Inschrijving Jeugd in Beweging 2016 gestart

Alle kinderen van het basisonderwijs kunnen zich weer inschrijven voor Jeugd in Beweging, het jaarlijkse sportkennismakingsprogramma voor de jeugd  in Kampen. Alle kinderen die na de zomervakantie op de basisschool zitten kunnen zich opgeven voor één of meerdere sporten naar keuze. De lessen vinden plaats in de periode tussen september en december. Voor een overzicht van al het aanbod of om je in te schrijven kun je kijken op www.sportpas.nl/kampen

Jeugd in Beweging is een project van Sportservice Kampen, de Kamper sportaanbieders en het basisonderwijs in Kampen. Voor meer informatie over Jeugd in Beweging kun je contact opnemen met Frank Rooseboom via f.rooseboom@welzijnkampen.nl of 038 - 331 72 32. 

 

 

Heropening Cruyff Court Kampen en drinkwatertappunt

Zaterdag 2 juli is het Cruyff Court in de wijk Brunnepe feestelijk heropend door wethouder Geert Meijering. Na een korte onderbreking door de regen kon het feestje alsnog doorgaan. De grasmat heeft een nieuwe toplaag gekregen en er is een watertappunt geïnstalleerd. Door de nieuwe toplaag kan er de komende tien jaar weer volop gevoetbald worden op het Cruyff Court.

Wethouder Geert Meijering:”We hebben besloten om de samenwerking met de Cruyff Foundation met tien jaar te verlengen. We zijn blij met het Cruyff Court en het programma erom heen, het stimuleert kinderen om buiten te spelen en zorgt voor meer samenhorigheid onder de jeugd.”

De Cruyff coach werkzaam bij Stichting Welzijn Kampen organiseert samen met de jeugd veel sportieve activiteiten door het jaar heen. Sport wordt daarbij als middel ingezet om aan de slag te gaan met thema’s als normen en waarden, respect en teamwork. 

 
 

 

Nog enkele plaatsen vrij voor de cursus vertrouwenscontactpersonen (VCP)

Na de zomervakantie organiseren de gemeente Kampen en Sportservice Kampen een cursus vertrouwenscontactpersonen (VCP) verzorgd door het NOC*NSF. De cursus duurt in totaal acht uur en zal verdeeld worden over drie woensdagavonden: 21 en 28 september en 5 oktober van 19:00 tot 22:00. De kosten zijn 25 euro per persoon.

Het NOC*NSF raadt aan dat een vertrouwenscontactpersoon tijdens de cursus wordt vergezeld door een bestuurslid. Op deze manier wordt het begrip voor de manier van werken van vertrouwenscontactpersonen binnen de sportvereniging vergroot. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heeft u interesse geeft u zich dan vóór 7 september 2016 op bij Angela Flier (a.flier@kampen.nl).

 

 

EU Schoolfruit- en groenteprogramma 2016 - 2017

Vanaf 5 september t/m 16 september 2016 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2016-2017. Basisscholen kunnen zich vanaf 5 september 9.00 uur t/m 16 september 17.00 uur inschrijven via het formulier op www.euschoolfruit.nl. Er kunnen maximaal 2.300 basisscholen deelnemen, dus wees er op tijd bij.

Klik hier voor meer informatie, inschrijven en de voorwaarden. 

 

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt in september 2016

 

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

 

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen