NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - april 2016 

Jesse Bouwmeester eerste fotowinnaar JOGG DrinkWater campagne

De eerste winnaar van de DrinkWater campagne is bekend. Op woensdag 13 april heeft Jesse Bouwmeester een waterprijs in ontvangst genomen. Net als Jesse maakt iedereen die meedoet aan de actie nog kans op de hoofdprijs een zwemkaart voor ouders en kind(eren) in zwembad 'De Steur'. Deze prijs wordt vlak voor de zomervakantie uitgereikt. 

Ook kans maken? Maak dan een foto van jouw DrinkWater moment, met de bidon duidelijk in beeld. Plaats deze foto op Facebook of Twitter met #kampendrinktwater. Vervolgens geef je de bidon zo snel mogelijk weer door aan iemand anders. De leukste foto’s maken kans op diverse waterprijzen met als hoofdprijs een zwemkaart voor ouders en kind(eren) in zwembad ‘De Steur’. Geen bidon gekregen, toch mee willen doen? Op het gemeentehuis kun je ook een JOGG Kampen bidon halen.

Like de Facebookpagina www.facebook.com/joggkampen om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, lekkere recepten en waterspelletjes. Meer inspiratie en ideeën vindt u ook op www.jogg.nl/drinkwater

 

Helft Overijsselse sportverenigingen kan en wil brede maatschappelijke rol versterken

In opdracht van de provincie Overijssel heeft Sportservice Overijssel, in samenwerking met 22 Overijsselse gemeenten, de Verenigingsmonitor uitgevoerd.  Met gebruik van de Vitaliteitsindex is een beeld verkregen van de vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid van sportverenigingen. Iedere sportvereniging vervult in de basis al een belangrijke rol in de maatschappij, in dit onderzoek is gekeken naar de bredere maatschappelijke rol die verengingen (willen) vervullen.

Uit de vitaliteitsindex blijkt dat 29% ‘goed’ scoort op vitaliteit. Tevens is de helft van de verenigingen ‘vitaal’ genoeg om een brede maatschappelijke rol te vervullen, zij hebben de potentie én de intentie om hun rol hierin te verstevigen. De factsheet van dit onderzoek kunt u hier downloaden

Onder alle deelnemende sportverenigingen heeft een verloting plaatsgevonden. Winnaar van de €150,- is HC Kampen! 

 

Inschrijven vervolgaanbod fittest 55 - 65 jarigen via sportpas

Lijkt het u leuk om tennis, vollebal, sport en spel, fitness, zwemmen, biljart of nog een heel andere beweegactiviteit uit te proberen? Waar wacht u nog op?! In de week van 4 t/m 9 april hebben ruim 150 inwoners een gratis fittest gedaan. De fittest is de start van een beweegprogramma dat 55 - 65 jarigen helpt om (meer/weer) in beweging te komen. Bij één van de deelnemende sportscholen konden ze terecht voor de fittest en een onafhankelijk sportadviesgesprek. Daarbij kregen ze de mogelijkheid zich in te schrijven voor een beweegprogramma. Ook als u niet uw fitheid getest heeft en/of net buiten de leeftijdsgroep valt en toch graag wil meedoen met een sportkennismakingscursus kunt u nog meedoen. Inschrijven kan via deze link.

 

Bijeenkomst vertrouwenscontactpersoon - donderdag 14 april 

Als vrijwilliger van een sportvereniging heb je veel contact met leden. Soms maak jij je zorgen om een bepaald lid: een ‘niet-pluis gevoel’. Hoe ga je als vrijwilliger om met vermoedens van problemen onder (jonge) leden? Meld je deze vermoedens en bij wie dan? 

Op donderdagavond 14 april organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin en Sportservice Kampen een bijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel van NOC*NSF en Sportservice Kampen gaat over vertrouwenscontactpersonen binnen een sportvereniging en het tweede onderdeel gaat over omgang met jongeren/kinderen die problemen hebben of veroorzaken. Het CJG en de gemeente Kampen zullen hier wat over vertellen. De bijeenkomst vindt plaats in het stadhuis Kampen en begint om 19.30 uur. Als u zich nog op wilt geven of u wilt achteraf informatie over de bijeenkomst, dan kunt u zich melden bij Angela Huiskes via a.huiskes@kampen.nl

 

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt in mei 2016

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

 

 

 

 

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen