NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - December 2015 

Water graag! 

Water! Dat wordt het eerste thema voor de JOGG beweging in Kampen. Dat is de belangrijkste uitkomst van de sessie Sociale Marketing van dinsdagmiddag 17 november 2015. Ook is besloten de doelgroep -9 maanden tot 6 jaar op te splitsen in vier subgroepen, namelijk; -9 maanden tot 0 jaar, 0 - 1 jaar, 1 - 4 jaar en 4 - 6 jaar om nog specifieker met de betrokken ouders, partners en overige partijen aan de slag te gaan. 

Wilt u aansluiten bij één van de subgroepen?  Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Jenneke Bos, j.bos@kampen.nl. Meer informatie over de JOGG beweging kunt u vinden op www.sportservicekampen.nl/jogg of volg JOGG kampen op Twitter; @JOGGKampen of gebruik #JOGGKampen

 

Oproep: Meld uw (inter)nationale sportkampioenen van 2015 aan

Kent u een sporter die in 2015 (inter)nationaal kampioen is geworden op het allerhoogste sportniveau? Meld deze sporter(s) dan aan bij de gemeente Kampen. Ze kunnen in aanmerking komen voor de jaarlijkse huldiging van de kampioenen.

Als blijk van waardering wil het college van de gemeente Kampen graag alle nationale en/of internationale kampioenen van 2015 in het zonnetje zetten tijdens de jaarlijkse sportverkiezing die door de Sportraad Kampen wordt georganiseerd. De sportverkiezing 2015 vindt plaats op vrijdagavond 11 maart 2016.

Kent u iemand die in aanmerking komt? Neem dan contact op met Leni van Ommen via l.vanommen@kampen.nl. Aanmelden kan tot en met zondag 17 januari 2016. 

 

Sport; het middel voor een vitale samenleving

Hoe staan de sportverenigingen in Overijssel ervoor? Vrijwilligers vinden is lastig, of juist niet? De begroting is sluitend, of juist niet? De accommodatie is verouderd, of juist niet? De jeugdafdeling groeit, of juist niet? Herkenbare thema’s voor veel sportverenigingen. 

Voor de derde keer voert Sportservice Overijssel in opdracht van de provincie Overijssel uit. Met de resultaten kunnen ontwikkelingen en trends worden waargenomen. In samenwerking met het Mulier Instituut is in 2013 de Vitaliteitsindex toegevoegd. Hiermee worden vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid van een sportvereniging gemeten. De uitkomsten zijn voor zowel de gemeente als de sportvereniging  van belang om goed in te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Sportverenigingen in Kampen hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek. Voor een betrouwbaar beeld van de vitaliteit van de Overijsselse sportverenigingen is het van groot belang dat zoveel mogelijk verenigingen de Verenigingsmonitor invullen. Invullen kan tot 3 januari 2016. Voor meer informatie of een herhalingsoproep voor dit onderzoek kunt u contact opnemen met Frank Rooseboom via 038 - 3317232 of f.rooseboom@welzijnkampen.nl

 

Herhaalde oproep: Heeft u specifiek sportaanbod voor senioren?

In het voorjaar van 2016 organiseert Sportservice Kampen in samenwerking met een aantal sportscholen in Kampen een fittest voor senioren. Na afloop van de fittest volgt er een individueel en persoonlijk sportadviesgesprek waarbij we al het aanbod in Kampen voor senioren willen meenemen. Wij zijn dus op zoek naar sportaanbieders (verenigingen, sportscholen, instructeurs etc.) die met senioren willen sporten of al aanbod heeft voor senioren. Zorg dat dit aanbod in het voorjaar van 2016 bij Sportservice Kampen bekend is! Neem daarvoor contact op met Frank Rooseboom via: 038 - 3317232 of f.rooseboom@welzijnkampen.nl.

 

Tip: Uw evenement promoten? Meld uw evenement aan via stad.kampen.nl/evenementen

De website stad.kampen.nl heeft een evenementenkalender waar ook uw evenement op de kalender gezet kan worden. Gebruik daarvoor de knop 'zet iets op de agenda'. Deze kalender geeft een overzicht van alle evenementen in of rondom de stad Kampen. Zo staan er momenteel workshops, kersbijeenkomsten, markten en een goede doelen harloopwedstrijd 'santatrun' op de kalender.

Doe er je voordeel mee. 

 

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt in januari 2016
Wij wensen u alvast fijne feesdagen toe en een sportief & gezond 2016

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

 

 

 

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen