NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - Oktober 2015 

Visiebijeenkomst 'sporten in Kampen anno 2025'

Hoe sport Kampen in 2025? Het is een vraag die je kunt beantwoorden met cijfers, maar ook met dromen. Op dinsdag 29 september kwamen ruim vijftig bestuurders van sportaanbieders, wijkverenigingen en de politiek bij elkaar om een blik te werpen op de toekomst. Een inspirerende avond. Het verslag van de avond kunt u hier lezen. Meer weten over het vervolg of wilt u contact met ons opnemen? Lees dan hier verder.

 

Save the date: Maandag 16 november netwerkbijeenkomst aangepast sporten in Kampen

Een avond georganiseerd door Sportservice Kampen samen met de Regiocoach Aangepast Sporten Loes Boetes voor iedereen die te maken heeft en wil nadenken over aangepast sporten in Kampen en omgeving. We willen met elkaar nieuwe plannen maken op basis van de behoefte die er is bij de doelgroep en betreffende organisaties. Tijdens deze avond wordt er door Loes verslag gedaan van een recent behoefteonderzoek in de regio. Dus noteer vast in uw agenda. De officiële uitnodiging kunt u hier bekijken.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Heeft u nog vragen? Neem contact met Loes op via aangepastsporten@sportservicezwolle.nl of 038 – 423 66 86.

 

Hebt u een specifiek sportaanbod voor senioren?

In het voorjaar van 2016 organiseert Sportservice Kampen in samenwerking met een aantal sportscholen in Kampen een fittest voor senioren. Na afloop van de fittest volgt er een individueel en persoonlijk sportadviesgesprek waarbij we al het aanbod in Kampen voor senioren willen meenemen. Wij zijn dus op zoek naar sportaanbieders (verenigingen, sportscholen, instructeurs etc.) die met senioren willen sporten. Zorg dat dit aanbod in het voorjaar van 2016 bij Sportservice Kampen bekend is! Neem daarvoor contact op met Frank Rooseboom via: 038 - 3317232  of f.rooseboom@welzijnkampen.nl.

 

Bijzondere en lokale vormen van dagbesteding. Zo kan het ook!

Op maandag 2 november 2015 organiseren Sportservice Overijssel, Stimuland en Arcon samen de bijeenkomst: Bijzondere en lokale vormen van dagbesteding. Zo kan het ook!

Er komen steeds meer nieuwe, goedkopere, lokale, spannende en andere vormen van dagbesteding. Daarmee is dagbesteding niet meer alleen iets van zorgorganisaties, maar inmiddels ook van sportverenigingen, burgerinitiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden. Deze avond staat helemaal in het teken van kennis delen en inspiratie opdoen over nieuwe en verrassende vormen van dagbesteding en hoe deze tot stand zijn gekomen.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, ook voor Kamper organisaties, en wordt gehouden op sportpark 't Doesgoor in Goor. U bent welkom van 17.00 tot 20.30 uur. De avond start met soep en een broodje. Meer informatie en aanmelden.

 

Bron: Sportservice Overijssel

Vervolg hardlopen in Kampen - verslag fittest volwassenen van 24 september 2015

Als vervolg op het onderzoek 'hardlopen in Kampen' heeft er op donderdag 24 September een fittest plaatsgevonden bij Sportcentrum Sonnenberch. Deze fittest is in samenwerking met Sportcentrum Sonnenberch, Runningtherapie Kampen en Sportservice Kampen georganiseerd onder leiding van Jarron de Lange (stagiair Sportservice Kampen).

Op 24 september namen 20 deelnemers deel aan de fittest. Ze hebben de fittest doorlopen en kregen daarbij persoonlijk advies over hun testresultaten. 10 andere deelnemers die niet aanwezig konden zijn krijgen van Sportcentrum Sonnenberch een uitnodiging om de fittest op een andere datum uit te voeren. Na afloop bleek uit de evaluatie dat de deelnemers zeer positief waren over de fittest. In de toekomst  wordt er gekeken of de fittest een vervolg kan krijgen, eventueel in combinatie met andere thema's of locaties.

Wilt u meer informatie over het onderzoek hardlopen in Kampen? Klik dan hier.

 

De volgende nieuwsbrief van Sportservice Kampen verschijnt in november

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

 

 

 

 

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen