NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - juni 2015 

Nederlands judokampioen Neal van de Kamer brengt judofeest naar IJsselmuiden en Kampen

Op woensdag 20 mei en vrijdag 22 mei komt Neal van de Kamer, viervoudig Nederlands kampioen en winnaar van onder andere de World Cup Tallinn, naar de gemeente Kampen. Van de Kamer verzorgt 8 grote clinics. Voor ruim 1400 leerlingen van 21 verschillende basisscholen uit Kampen is dit een spetterende afsluiting van 6 weken judoën onder schooltijd. Tijdens schooltijd toverde Schooljudo 6 weken lang het gymlokaal om tot een dojo. Door hard te werken aan de waarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en plezier levert Schooljudo niet alleen een bijdrage aan de motorische ontwikkeling van de deelnemers, maar ook aan hun sociale ontwikkeling.

Na deze clinic kunnen de kinderen zich via sportpas.nl/kampen inschrijven voor een vervolg bij Sportcentrum Sonnenberch, Sport & Fitness Centrum Kampen of Stichting Budosporten Jetze van Dijk. 

 

Hardlopen populair in Kampen

Hardlopen blijkt onder volwassenen tussen 18 en 65 jaar in de gemeente Kampen populairder te zijn dan het landelijk gemiddelde. Eind 2014 hebben Arjan Vorsselman en Danny van den Berg, twee derdejaars studenten Sportmanagement van de Calo aan de Hogeschool Windesheim, in Kampen onderzoek gedaan naar het harloopgedrag van Kampenaren. Dit onderzoeksrapport hebben ze eind april gepresenteerd. In het rapport worden vragen behandeld als: Wat wil de (nog niet) hardlopende inwoner van de gemeente Kampen? Waar is behoefte aan? Hoe dagen we de inwoner uit om ook te gaan hardlopen? Met de resultaten van dit onderzoek zijn Daan Moleman en Jarron de Lange, twee tweedejaars studenten van dezelfde opleiding, aan de slag gegaan met de aanbevelingen. Momenteel wordt er gewerkt aan een concrete activiteit om volwassenen uit te dagen te beginnen met lopen. Na contact te hebben gehad met meerdere lokale 'loopsport' aanbieders gaan zij dit verder oppakken met twee betrokken en lokale aanbieders, Runningtherapie Kampen en Sportcentrum Sonnenberch.

Wilt u het volledige onderzoeksrapport inzien? Dat kan! Klik dan hier.

 

Inschrijving voor sportaanbieders Jeugd in Beweging van start

Bent u een sportaanbieder en wilt u komend schooljaar de basisschooljeugd uit Kampen met uw sport- of beweegaanbod kennis laten maken? Doe dan (weer) mee met Jeugd in Beweging. Met uw inzet willen we ook in 2015 de Kamper jeugd in beweging krijgen! Als u uiterlijk 31 mei 2015 uw aanbod op sportpas.nl/kampen presenteert lift u volledig mee met de commuincatie & PR richting de scholen en al hun basisschoollerlingen. Of u nu al een account heeft van sportpas of voor de eerste keer deelneemt: gebruik deze link om uw aanbod online te presenteren. De handleiding met alle informatie, planning en uitleg over sportpas kunt u hier downloaden.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Frank Rooseboom. Dat kan door te bellen met 038-3317232 of een e-mail te sturen naar: f.rooseboom@welzijnkampen.nl

 

Samen aan de slag voor een gezondere omgeving voor onze jeugd

Inspiratiebijeenkomst Jongeren op Gezond Gewicht: een gezellige middag vol leuke optredens en veel enthousiasme om samen aan de slag te gaan! De vervolgstappen worden ook samen ondernomen. Zo wordt er komende maanden het huidige aanbod geinventariseerd, gaat een grote groep betrokkenen braintormen en als vervolg daarop maken we de plannen concreet in een werkplan. Om dat alles tot een succes te maken worden daarvoor ook parnters en supporters gezocht en bij de plannen betrokken. Zo willen we samen werken aan een gezondere omgeving voor onze jeugd. Het fotoverslag van de bijeenkomst ziet u hieronder. Kijk voor meer informatie over JOGG in Kampen op: www.sportservicekampen.nl/jogg.

 

7 Tips voor een positief opvoed- en opgroeiklimaat op de sportclub

Veel kinderen en jongeren zijn lid van een sportclub. Jeugd- en sportclubs spelen een belangrijke rol bij het opgroeien van jeugdigen. Wat kun je als jeugd- en sportclub doen om bij te dragen aan een positief opvoed- en opgroeiklimaat? Arwen Hoogenbosch en Fawzi Salih van K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd geven 7 tips. (Bron: K2).

Lees meer

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

Meer weten?

Ga naar: www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen