NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - april 2015 

Inspiratiebijeenkomst Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Heeft u kinderen, bent u actief in de politiek, wilt u zich als organisatie sterk maken voor een gezondere omgeving voor jongeren of vindt u gezondheid en bewegen gewoon heel belangrijk? Laat u inspireren door PEC Zwolle en kennis uit de wetenschap, maak kennis met ‘de gezonde rap’, geniet van een sportief optredenen en praat mee hoe we de krachten kunnen bundelen en ons kunnen inzetten voor onze jeugd!

Maandag 20 april 2015 vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom in De Kofferbak (Ambachtsstraat 21 in Kampen).

Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Direct aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.sportservicekampen.nl/jogg.

 

Nog 2 weken om een landelijke Sportimpuls aan te vragen

U kunt nog tot 16 april 2015 een landelijke Sportimpuls aanvragen. De Sportimpuls 2015 is een subsidieregeling die lokale sport - en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen landurig te laten sporten en bewegen. De Sportimpuls 2015 kent naast de 'reguliere' ronde van in totaal 3,5 miljoen euro ook twee specifieke ronden: De Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Er zijn inmiddels drie eerder ronden geweest, in 2012, 2013 en 2014. Ga voor meer informatie en aanvragen naar: www.sportindebuurt.nl/sportimpuls

Ondersteuningsmogelijkheden
Het opstellen van een kansrijke Sportimpuls aanvraag is voor veel sport- en beweegaanbieders een uitgebreid en complex proces. Er zijn diverse organisaties die u hierbij kunnen ondersteunen. Zo kunt u altijd contact opnemen met Sportservice Kampen en uw vraag stellen, maar u kunt ook bij andere organisaties terecht. Behoefte aan ondersteuning? Lees dan hier verder.

 

Handbike clinics in Zwolle

Op dinsdag 14 april, 28 april en 12 mei 2015 organiseren SportService Zwolle, De Vogellanden, Hanzerenners Zwolle en Toerclub Swolland drie handbike clinics op de parkeerplaats van De Vogellanden, centrum voor revalidatie. Deze clinics zijn geschikt voor recreatieve en competitief ingestelde handbikers van 16 jaar en ouder. Deelnemers gaan, onder leiding van een deskundige trainer van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), aan de slag met verschillende technieken. De clinics vinden plaats 19.00 tot 21.00 uur. Het eerste uur worden verschillende oefeningen gedaan op de parkeerplaats van de Vogellanden. Daarna wordt er een tocht gefietst. Zowel aankoppel als vastframe handbikers zijn welkom. Materiaal is beschikbaar via de KNWU. Het dragen van een helm tijdens de clinics is verplicht.

Aanmelden
Deelname aan de clinics is gratis! Aanmelden kan door een mail te sturen naar l.boetes@sportservicezwolle.nl of contact op te nemen via 038 - 423 66 86.

 

Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Een (VOG) is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan , een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Voor vrijwilligers van sportorganisaties (als dit vrijwilligersorganisaties zijn) is de VOG gratis. Voor meer informatie en aanvragen kunt u terecht op: www.nocnsf.nl/vog

Bron: NOC NSF

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

Meer weten?

Ga naar www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen