NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2015 - Maart 2015 

Landelijke Sportimpuls 2015

Vanaf 12 februari tot 16 april 2015 is het voor sportaanbieders mogelijk om een landelijke Sportimpuls aan te vragen. De Sportimpuls 2015 is een subsidieregeling die lokale sport - en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen landurig te laten sporten en bewegen. De Sportimpuls 2015 kent naast de 'reguliere' ronde van in totaal 3,5 miljoen euro ook twee specifieke ronden: De Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten en de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht. Er zijn inmiddels drie eerder ronden geweest, in 2012, 2013 en 2014. Ga voor meer informatie en aanvragen naar: www.sportindebuurt.nl/sportimpuls

Ondersteuningsmogelijkheden
Het opstellen van een kansrijke Sportimpuls aanvraag is voor veel sport- en beweegaanbieders een uitgebreid en complex proces. Er zijn diverse organisaties die u hierbij kunnen ondersteunen. Zo kunt u altijd contact opnemen met Sportservice Kampen en uw vraag stellen, maar u kunt ook bij andere organisaties terecht. Behoefte aan ondersteuning? Lees dan hier verder. 

 

Schooljudo gaat van start!

Aanstaande maandag 9 maart starten de eerste scholen met schooljudo. In totaal starten bijna 1500 leerlingen van 20 basisscholen en 1 parktijkschool met het schooljudoprogramma. Schooljudo wil met judolessen kinderen in zes weken tijdens en zes weken na schooltijd sociaal en motorisch ontwikkelen. Daarbij staan zeven waarden centraal; respect, vertrouwen, beheersing, vertrouwen, discipline, weerbaarheid en plezier. Om goed aan te sluiten bij de lokale omgeving en te zorgen voor een goede doorstroom naar lokale aanbieders wordt er vanaf het begin zoveel mogelijk samengewerkt met lokale judoaanbieders en judoleraren. Ook worden ouders van de kinderen betrokken bij het programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jenneke Bos via 038 - 3392984 (ma - do) of mailen naar j.bos@kampen.nl

 

Rapporten Jeugdsportmonitor en Fit & Gezond in Overijssel gepubliceerd

Op donderdag 5 maart jl. heeft Sportservice Overijssel tijdens het provinciale sportdebat haar twee nieuwste onderzoeksrapporten gepubliceerd. In 2014 heeft Sportservice Overijssel de tweejaarlijkse onderzoeken ‘Fit en Gezond in Overijssel’ en de Jeugdsportmonitor herhaald voor respectievelijk de derde en tweede keer. Dankzij beide onderzoeken is zowel op provinciaal als lokaal niveau inzicht verkregen in de actuele stand van zaken op het gebied van sport, bewegen en leefstijl onder de inwoners van Overijssel (4 tot en met 75 jaar). Benieuwd naar de uitkomsten en de Kamper resultaten? U kunt hier verder lezen of hieronder de volledige rapporten downloaden.

Voor het downloaden van het rapport 'Jeugdsportmonitor 2014' klik hier
Voor het downloaden van het rapport 'Fit en Gezond in Overijssel 2014' klik hier

 

Bestuurdersaansprakelijkheid. Hoe zit het nu precies?

Sportservice Kampen krijgt steeds vaker vragen over verzekeringen voor vrijwilligers en bestuurders. Voor alle vrijwilligers die in de gemeente Kampen actief zijn heeft de gemeente een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten bij VGA. Stichting Welzijn in Kampen is contactpersoon en heeft alle informatie op hun website.

Wat betreft de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verwijzen we u graag naar deze website met meer informatie. Goed informeren en zelf een afweging maken dat is het devies!

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

Meer weten?

Ga naar www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Ga voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen