NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2014 - December 2014


Schooljudo 2015

Alle basisscholen in Kampen kunnen tot en met 14 december 2014 aan Sportservice Kampen doorgeven of ze interesse hebben in het programma schooljudo. Schooljudo wil met judolessen kinderen in zes weken tijdens en zes weken na schooltijd sociaal en motorisch ontwikkelen. Daarbij staan zeven waarden centraal; respect, vertrouwen, beheersing, vertrouwen, discipline, weerbaarheid en plezier. Scholen die zich aanmelden worden begin 2015 door Schooljudo benaderd voor een intakegesprek. Er zijn mogelijkheden om na de voorjaarsvakantie al te starten met de lessen, maar de planning van de lessen en clinics worden in overleg met de school en eventueel betrokken combinatiefunctionaris gemaakt. Wilt u weten hoe schooljudo er in de praktijk uitziet? Bekijk dan dit inspiratie filmpje.

Scholen kunnen zich hier inschrijven. Deelname is zo goed als gratis (evt. een kleine eigen schoolbijdrage bij veel animo).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jenneke Bos via 038 - 3392984 (ma - do) of mail naar j.bos@kampen.nl


Gezonde Sportkantine

In heel Nederland komen bij ruim 25.000 verenigingen wekelijks miljoenen mensen. Sporten zorgt voor ontspanning, plezier én is onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar alleen sporten is niet voldoende, ook een gezond voedingspatroon is belangrijk. Een sportvereniging neemt een sterke maatschappelijke positie in en bereikt grote groepen mensen van alle leeftijden. Sportverenigingen kunnen zo ook zorgen dat er voor hen een gezonder alternatief is in het clubhuis of de sportkantine. Zo wordt voor hen 'de gezonde keuze, de makkelijke keuze'. De organisatie "De Gezonde Sportkantine" wil sportclubs hierbij helpen en biedt verenigingen een persoonlijk advies op maat en heeft een starterspakket met materialen en informatie waar verenigingen gebruik van kunnen maken. Meer informatie over de gezonde sportkantine is te vinden op: www.gezondesportkantine.nl

Interesse? Stuur dat een mail naar: j.bos@kampen.nl


Meer doen met gezondheid op school? Vraag extra ondersteuning aan!

Wilt u meer doen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij uw leerlingen of studenten op school, maar ontbreekt het uw school aan tijd en middelen om hieraan te werken? Vraag dan van 12 februari tot en met 16 maart 2015 extra hulp aan om te werken aan een gezonde leefstijl. Scholen kunnen kinderen en jongeren stimuleren meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen. Scholen uit het primair en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen kiezen uit:
• Gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over passende gezondheidsactiviteiten en maatregelen voor uw school.
• Een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde Schoolactiviteit op uw school. U kunt kiezen uit een menu met activiteiten rond thema’s als voeding, alcohol of sociaal-emotionele ontwikkeling.
• Een vergoeding van taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van school gezondheidsbeleid. U kunt de vergoeding ook gebruiken om een vignet Gezonde School aan te vragen. De vergoeding is niet bestemd voor het inkopen van lespakketten, materialen of voor het volgen van trainingen van derden.

Meer informatie of aanvragen? Ga dan naar www.gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod.


Cursus Sociale Hygiëne 2015

Sportservice Kampen organiseert samen met stichting Welzijn in Kampen in 2015 weer een cursus sociale hygiëne. De cursus is voor vrijwilligers in de gemeente Kampen die in een niet-commerciële accommodatie werken waar alcohol geschonken wordt. De kosten bedragen € 55 p.p.. inclusief lesmateriaal en examenkosten. De cursus wordt gepland zodra er minimaal 10 deelnemers zijn. U kunt zich aanmelden bij de stichting Welzijn in Kampen bij Frank Rooseboom: f.rooseboom@welzijnkampen.nl

Kijk hier voor meer informatie.

 

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

Meer weten?

Ga naar www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Ga voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen