NIEUWSBRIEF SPORTSERVICE KAMPEN 2014

Jeugd in Beweging 2014

Wilt u ook dit jaar weer de basisschooljeugd uit Kampen met uw sport- of beweegaanbod kennis laten maken? Doe dan (weer) mee met Jeugd in Beweging 2014. Met uw inzet willen we ook in 2014 de Kamper jeugd in beweging krijgen! Vanaf dinsdag 1 juli 2014 kunnen kinderen die na de zomervakantie in groep 1 t/m 8 van de basisschool zitten gratis meedoen en zich opgeven via www.sportpas.nl/kampen voor maximaal twee sporten naar keuze.

Bent u een sportaanbieder? Zorg dan dat uw aanbod uiterlijk 8 juni op sportpas staat. Uw aanbod krijgt dan een plekje op het promotiemateriaal wat we op alle deelnemende basisscholen in Kampen gaan uitdelen.
Bent u een school? Meld u dan uiterlijk 6 juni hier aan. U krijgt dan eind juni promotiemateriaal om aan uw leerlingen uit te delen.

Jeugd in Beweging is een project van Sportservice Kampen, sport- en beweegaanbieders en het basisonderwijs in Kampen .

U heeft nog tot 15 juni om uw Sportimpuls Kampen aan te vragen!

Wacht niet langer en vraag uw Sportimpuls nu nog aan! Sinds dinsdag 6 mei is het aanvraagformulier voor de tweede ronde van de Sportimpuls Kampen weer geopend. Er is nogmaals €40.000,- beschikbaar gesteld voor organisaties met een goed plan om meer mensen regelmatig aan het sporten en/of bewegen te krijgen. Tot uiterlijk 15 juni 2014 kan er een aanvraag ingediend worden. Meer informatie over de Sportimpuls en het aanvraagformulier vindt u hier

Eén op de zes sportverenigingen in Overijssel is vitaal

De sportverenigingen in Overijssel zijn over het algemeen positief over de toekomst, de sterkte en de financiële positie van hun club. Werving en behoud van vrijwilligers/kader en leden zijn de belangrijkste aandachtspunten voor verenigingen. Uit de Vitaliteitsindex en ABC-index blijkt dat bij een derde van de verenigingen voldoende potentie aanwezig is om door te groeien tot een vitaal actief betrokken club. Dit staat in de ‘Verenigingsmonitor Overijssel’ uitgevoerd door Sportservice Overijssel in opdracht van de Provincie Overijssel. In 2013 hebben 93 sporverenigingen in Kampen een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan dit onderzoek. In totaal hebben 22 organisties hun medewerking verleend. Hartelijk dank.

Het rapport van het onderzoek 'verenigingsmonitor Overijssel' kunt u hier downloaden.

Ontvang €1.000 tot €3.000 subsidie voor een maatschappelijk initiatief

Een (sport)vereniging die zich inzet voor maatschappelijke initiatieven kan aanspraak maken op een provinciale subsidie. De subsidie moet een algemeen belang dienen en geen winstoogmerk hebben. Daarbij kan gedacht worden aan het creëren van een nieuwe ontmoetingsplek, gezamenlijk inrichten en onderhouden van een publieke ruimte en culturele activiteiten met een sociaal doel. Een aanvrager komt slechts eenmalig in aanmerking voor de subsidie, maar mag wel verschillende maatschappelijke initiatieven in de aanvraag opnemen. Aanvragen zijn vanaf 2 juni in te dienen bij de provincie Overijssel. Voor meer informatie klik hier.

Bron: Nieuwsbrief Sportservice Overijssel 14-5-2014

Nieuwe Kansen Sport ontzorgt het bestuur van sportverenigingen

De NKS gaat voor het sterker maken van de sportvereniging, al meer dan 65 jaar. Met Nieuwe Kansen Sport voegen ze een nieuw element toe aan hun dienstverlening. Ze hebben het platform opengesteld voor eigen leden en niet-leden. Eén van de mogelijkheden op het platform is dat een bestuur van een sportvereniging per thema haar beleid kort en bondig kan omschrijven. In een afgeschermd stadion waar alleen de eigen leden kunnen komen. Op die manier kunnen alle leden zien wat het beleid is en waar het bestuur per thema met de club naartoe wil. Het bestuur kan de leden op actuele onderwerpen uitnodigen mee te denken en mee te doen. Leden kunnen op hun eigen manier in actie komen met een high five aan andere leden, het geven van een tip op een onderwerp van hun expertise tot het uitkiezen van een actie om mee te helpen. Leden kunnen op hun eigen manier op Nieuwe Kansen Sport in actie komen met een high five aan andere leden, het geven van een tip op een onderwerp van hun expertise tot het uitkiezen van een actie om mee te helpen. Leer meer op www.nieuwekansensport.nl

Bron: Mailing "samen zijn we de club" van Nieuwe Kansen Sport 6-5-2014

Bezoekadres:

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Postadres:

Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Contactpersonen:

Guido Vlierhuis, Frank Rooseboom en Jenneke Bos
logo038 - 3392981
logosportservice@kampen.nl

 

Meer weten?

Ga naar www.sportservicekampen.nl 

of neem contact op met bovengenoemde contactpersonen

Ga voor meer info over Sportservice Kampen: klik hier

klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen